Робоча віза в Польщу в 2018 році

Фінансова криза вносить свої корективи в наше життя. І тому багатьом доводиться відмовлятися від того, до чого так звикли, і вирушати на заробітки в іншу країну. Хоча існує безвізовий режим, він торкається тільки туризму і подорожей. Для тривалого перебування закордоном, побудови кар'єри і отримання виду на проживання надалі, потрібна робоча віза в Польщу. Для десятків тисяч громадян нашої країни вона стала свого роду "квитком" в забезпечене європейське життя.

На початку 2018 року були впроваджені нововведення відносно працевлаштування в Польщі. Піврічні і шенгенські візи стають неактуальними у зв'язку з наданням безвізового режиму нашій країні. Нові візи для поїздки на сезонні заробітки діють 9 місяців після відкриття. Якщо оформлена воєводська (річна) віза, вона діє 12 місяців. Обидва документи, як і раніше, оформляються в консульстві або візовому центрі.

Відмітимо, робоча віза в Польщу 2018 видається за місцем прописки, а не фактичного проживання. Вона є штампом в закордонному паспорті і надає власникові право на:

  •  знаходження і роботу на території республіки від 270 до 360 днів;
  •  щорічний виїзд у будь-яку країну Євросоюзу на 3 календарні місяці в туристичних цілях.

Як оформити робочу візу в Польщу

Перший, і головний крок для працевлаштування в республіці - пошук працедавця, який оформить запрошення і направить його Вам. Далі треба отримати робочу візу. Робоча віза в Польщу для українців дозволяє безперешкодно в'їжджати на територію Шенгену і працювати там на легальних умовах. Остання бюрократична процедура - оформлення допуску. Згідно з місцевим законодавством, його треба отримувати завжди, незважаючи на специфіку і умови трудової діяльності.

Самостійне працевлаштування - процедура складна, і під силу далеко не кожному. Тому існує безліч компаній, які за окрему платню беруть на себе усі процеси по організації вашої поїздки : пошук відповідного місця роботи, збір документів, узгодження усіх нюансів з приймаючою стороною, грамотне заповнення документації і так далі.

Перед тим, як отримати робочу візу в Польщу, вони повинні видати вам оригінальне запрошення від компанії-працедавця. Переконатися в тому, що агентство діє професійно і легально можна, звернувши увагу на запрошення, розміщене на офіційному бланку підприємства, що приймає вас на роботу. На нім мають бути вказані такі відомості:

  •  назва організації з вказаними реквізитами;
  •  коректна дата оформлення запрошення;
  •  печатка Воєводського управління;
  •  мета виїзду іноземного громадянина;
  •  чітко вказаний час, на який Ви запрошені;
  •  контакти приватної особи або організації, що несе відповідальність за витрати (проживання, транспортні витрати, живлення і так далі)

Працедавець у висланому запрошенні повинен вказати конкретні умови праці, вартість його оплати. Ці дані будуть основою для укладення договору по приїзду. Якщо Вам не відомо, як оформити робочу візу в Польщу правильно, краще довірити це фахівцям. Вам знадобиться надати в агентство по персоналу нижеперечисленные документи для робочої візи в Польщу:

  •  закордонний/біометричний паспорт і його копії;
  •  3 фотографії на документи;
  •  заповнена анкета;
  •  запрошення (оригінал і копія);
  •  медична страховка (видається спеціальною страховою медичною організацією);
  •  ідентифікаційний код.

Як правило, подані документи розглядаються впродовж 1-2 місяців. Громадяни України не оплачують відкриття візи, а безпосередньо адміністративні послуги. Робоча віза в Польщу, ціна якої складає 15 євро або близько 580 гривен, може бути оформлена і в терміновому порядку. Вартість прискореної видачі документації безпосередньо залежить від регіону і області, в якій Ви прописані.

 Після завершення оформлення документації і прибутті в республіку, працедавець сприяє отриманню дозволу на роботу. У пакет необхідних для цього документів входить відповідна заява від працедавця, копія штатного розпису, чек про сплату держмита і довідка про діяльність підприємства.

Робоча віза в Польщу: ціна і можливі ризики

Якщо Ви подали усі необхідні документи, але отримали відмову, маєте право оскаржити укладення впродовж двох тижнів з дня його видачі. Серед вірогідних причин - надлишок заяв на відкриття робочої візи в консульстві. Його вірогідність, у зв'язку з великим потоком населення збільшується. Проте найчастіше відмову дістають через:

  •  неправильно заповненої візової анкети. Варто приділити увагу грамотному обгрунтуванню візиту в країну;

  •  порушення правил і термінів знаходження в зоні Шенгену раніше;
  •  відсутності дійсної страховки на увесь період виїзду;
  •  підробного або недійсного запрошення. Щоб не зіткнутися з подібним явищем, рекомендуємо прибігати тільки до послуг перевірених, ліцензованих агентств.

Якщо користуєтеся послугами посередників - переконаєтеся в тому, що віза оформлена без порушень. У разі схвалення, вона наклеюється поверх штампу. При відмові в паспорті також залишають відповідну печатку. Практично завжди в паспорті ставлять відмітки, і якщо замість них Ви бачите порожню сторінку або записи, зроблені ручкою, - це вже привід для занепокоєння.

Щоб підрахувати, скільки коштує робоча віза в Польщу, до вартості обслуговування у візовому центрі (580 грн) варто додати витрати на оформлення паперів (медичної страховки, фотографій, ксерокопій документів). Послуги посередників обійдуться приблизно в 2 тисячі гривен. Тому Вам вибирати: згаяти час і зусилля на самостійне працевлаштування, або ж вирішити все швидко і безболісно, скориставшись допомогою професіоналів по працевлаштуванню закордоном.

Якщо ж Ви не упевнені в тому, що заощаджень вистачить на усі ці витрати і перший час проживання, скористайтеся онлайн-сервісом CreditUp. Це - надійний партнер, готовий надати істотну матеріальну допомогу у важкій ситуації.

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?