Що потрібно знати про прострочення і пролонгацію платежу по кредиту

Перед тим, як оформити кредит, клієнтові слід ознайомитися з усіма деталями, які супроводять позику. Це і термін кредитування, сума і відсотки, можливість пролонгації, прострочення, запоруки, поручительство і багато що інше. Бувають ситуації, коли позичальник не передбачає усі ризики і не устигає погасити кредит вчасно через відсутність потрібної суми.

У таких випадках слід врахувати два важливі пункти: пролонгацію і прострочення. Прострочення платежу є порушенням термінів виконання зобов'язань, які прописані в договорі або передбачені законом. Пролонгація є відстроченням платежу по кредиту на певний період, обумовлений між сторонами, що уклали контракт.

Тому, якщо виникає ситуація несвоєчасного погашення, слід скористатися пролонгацією, сплативши лише відсотки по боргу без тіла кредиту, що вирішить ситуацію із заборгованістю, не зіпсує кредитну історію і дасть можливість відтягнути час до потрібної дати.

У разі несвоєчасної оплати або пролонгації, настає прострочення. Тоді вже картина по кредиту поміняється кардинально і позичальникові доведеться переплачувати в рази більше, окрім цього, йому постійно дзвонитимуть і нагадуватимуть, почнуть турбувати рідних і колег на роботі, дисципліна по погашенню позики буде зіпсована, що надалі може вплинути на відмову в оформленні наступних кредитів.

CreditUP радить спочатку встановлювати суму, яку можна узяти і реально погасити в зазначений термін, а також визначити проміжок часу, впродовж якого буде сплачений борг. Завжди можна пролонгувати кредит, головне, не забути зробити все вчасно, не створивши собі додаткових турбот.

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?