Коли дійсно терміново і швидко треба отримати кредит на декілька днів, багато українців звертаються в мікрофінансові організації, використовуючи фінансову послугу - швидкий позики онлайн на карту будь-якого банку. Усі сподіваються отримати схвалення свого кредиту, але іноді фінансова організація відмовляє у видачі онлайн кредиту. У чому ж причина відмови?

ТОП 7 причин відмови в отриманні швидкого кредиту

В нашій рубриці CreditUP #просто важливому # ми зібрали топ 7 причин відмови в отриманні моментального онлайн кредиту.

Вік клієнта

Для будь-якого кредитора вік позичальника - це межа ухвалення відповідальних рішень. Мікро фінансові Компанії самостійно визначають цей критерій. Ряд компаній надає онлайн кредити на карту з 18 років, інші консервативніші в цьому і надають кредит через інтернет на карту позичальникам з 21 року. Перед оформленням онлайн кредиту уважно вивчите умови надання позики на карту на сайті Компанії або подзвоните в службу підтримку для уточнення цього питання.

Сума і термін онлайн кредиту

Ці параметри запиту мають важливе значення, оскільки саме вони визначають Вашу кредитоспроможність, що означає Вашу готовність і здатність у встановлений термін погашати кредит.

Оцінка кредитоспроможності є одним з найголовніших параметрів в ризикових моделях кредитних організацій і вважається одним із способів зниження кредитного ризику. Для оцінки цього параметра Компанії використовують різні методики, але найважливіша суть таких методик -это зіставлення рівня доходу позичальника і майбутніх платежів по кредиту. Оцінка платоспроможності позичальника здійснюється на основі даних про доход позичальника, які Ви вказуєте при оформленні онлайн кредиту.

Основним доходом позичальника фізичної особи є безпосередньо заробітна плата. У кредитних скоринговых моделях оцінки кредитного ризику враховуються порівняльні параметри по середній заробітній платі тих або інших спеціальностей в цілому по країні, тому кредитор може досить легко зіставити Вашу можливість обслуговувати кредит в строк.

На практиці вважається, що платежі по кредиту не повинні перевищувати 30-40% сукупного місячного доходу позичальника.

Багато звернень за кредитами в течії короткого терміну

Враховуйте що кредитор при зверненні за кредитом просить Вашу кредитну історію у бюро кредитних історій. Іноді навіть не в одному кредитному бюро, а в декількох - для порівняння даних кредитної історії. Якщо Ви часто звертаєтеся за кредитами в різні фінансові організації, в течії короткого терміну, то вірогідність діставання відмови у видачі кредиту збільшується. Така характеристика поведінки розглядається кредитором як відсутність навичок планування особистих фінансів і як наслідок збільшення кредитного ризику по такому позичальникові.

Багато діючих кредитів

З одного боку, наявність декількох кредитів ще не привід для того, щоб відмовити клієнтові, особливо якщо кредитна історія обслуговування діючих позик позитивна, але ще один кредит - це додаткове навантаження на бюджет позичальника. Багато кредиторів відносяться до цього серйозно, оскільки при нераціональному витрачанні особистого бюджету додаткове кредитне навантаження може стати непосильним.

Погана кредитна історія

Кредитна история- це дзеркало Ваших стосунків з кредиторами. Термін зберігання кредитною складає 10 років з моменту останнього запису. Кожне Ваше звернення фіксується в кредитній історії. Тут все - кількість заявок, прийняті по них рішення, умови кредитування. Але найголовніше - Ваша платіжна дисципліна - як сумлінно Ви обслуговували кредит. Якщо платежі по кредиту погашалися з простроченням або на момент звернення за новим кредитом є прострочені непогашені кредити - кредитна історія вважається зіпсованою, Ризик неплатежів по такій позиці вважається дуже високим, що може стати причиною відмови у видачі кредиту.

Відсутність кредитної історії

Про позичальника, у якого немає кредитної історії не можна сказати нічого, - це чистий аркуш. Такого позичальника не можна оцінити на основі коринковых моделей, які застосовують фінансові установи для оцінки кредитного ризику позичальника, оскільки немає ніяких даних. Невідомо, як позичальник обслуговуватиме онлайн кредит, чи будуть прострочення по позиці на кредитну карту, яку поведінку позичальника при фінансових труднощах погашення боргу.

Компанія Credit Up розробила свій алгоритм оцінки кредитного ризику таких клієнтів. Багато позичальників з допомогою онлайн позик Компанії вже почали формувати свою позитивну кредитну історію.

Чорний список банків

Усі, хто користувався кредитом чули цей термін "чорний список" - є велику базу даних про клієнтів фінансових установ. Будь-який громадянин України має право зробити 1 запит в рік на свою кредитну історію абсолютно безкоштовно, детальна інструкція як це зробити https://ubki.ua/ Також можна перевірити свою історію на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції. Для пошуку треба ввести ім'я, прізвище, по батькові, дату народження і номер ідентифікаційного коду або реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Які ж бувають "чорні списки боржників"?

Списки бюро кредитних історій (БКИ)

У бюро кредитних історій акумулюється інформація про клієнтів від усіх кредитних установ країни. Причини занесення в "чорний список" позичальників наступні. Шахрайські дії при оформленні кредиту (оформлення кредиту на підробні документи, на іншу особу, надання неправдивих відомостей)

  • спроби піти від обслуговування боргу
  • спростування кредитного договору після отримання кредитних коштів
  • тривалі судові процедури по поверненню боргу
  • продаж заставного майна без відома кредитної організації

Чорний список кредитної організації

Кожна кредитна організація веде базу даних по кожному своєму клієнтові. Це детальна і детальна кредитна історія позика шику в конкретній фінансовій організації. У таких базах враховується все - як довго погашався борг, скільки зусиль і часу витратила організація по поверненню боргу. Що послужило причиною такої поведінки позичальника - може складна життєва ситуація, а може позичальник і не мав ніколи наміру погашати кредит.

На основі аналізу таких історій кредитні аналітики щомісячно формують "стоп лист". Повторно отримати кредит позичальникові, що знаходить в стопи листі, вже незаможно.

Що ж робити якщо Вам відмовили в онлайн кредиті? У наступній статті ми розповімо, що робити для вирішення цієї проблеми.

Ваш CreditUP

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?