Відмінність фальшивих гривень від справжніх!

 

До тих пір, поки в обігу ходитимуть гроші, існує велика вірогідність зіткнутися з фальшивими купюрами. Не підозрюючи ні про що, людина може стати учасником афери і потрапити під кримінальну відповідальність з позбавленням волі, що передбачена по всій території України. Як на дотик, без спеціальних перевірочних машин, можна визначити достовірність банкноти?

Завдяки передовим технологіям і постійному поліпшеному дизайну гривні, Національний Банк України використовує 17 рівнів захисту купюри. На банкнотах є спеціальні елементи, які можна визначити через магнітні детектори і прилади з ультрафіолетом і інфрачервоними променями. Але в той же час є способи визначення фальшивки "на око", доступні будь-якій людині. Рекомендується застосовувати два методи - візуальний і тактильний.

До візуального відноситися водяний знак, зміщений малюнок, захисна смуга і спеціальний друк.

Тактильний дозволяє визначити графічні елементи рельєфного друку на дотик.

Найпоширеніші купюри виробів - 100, 200 і 500 грн. Фальшиві гроші частенько низької якості, оскільки друкуються на дешевих принтерів і копіювальних машинах. Якщо Ви один раз уважно і детально розглянете усі банкноти, то надалі Вам буде легше визначати підробку.

НБУ на своєму офіційному сайті розміщує спеціальні плакати, де повністю розписані усі деталі захисту гривні. Якщо Ви виявили фальшиві банкноти, не намагайтеся їх втаїти або використати, краще зверніться в правоохоронні структури, або до касирів у банківських відділеннях. Не варто намагатися позбутися них, розплачуючись або передаючи третім особам. Будьте обережні на ринках і торгових лотках, не розмінюйте гроші незнайомим для Вас людям. Не втрачайте пильності, і неприємності обійдуть стороною!


 

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?