Кредитну історію можна покращити!

 

Кредитна історія будь-якої людини є головним аргументом того, чи зможе позичальник брати кредит при необхідності. В Україні існує бюро кредитних історій УБКІ, яке надає інформацію про позики, коли-небудь оформлених тим чи іншим клієнтом. Один раз в рік можна отримати довідку щодо Ваших кредитів від бюро безкоштовно.

Якщо Ви вирішили брати кредит, і хочете бути впевненими, що Вам його схвалять, слід звернутися в УБКІ, яке складе про Вас кредитне резюме. Бувають випадки, коли клієнт стикається з тим, що оформляє перший кредит і, відповідно, по ньому немає ніяких даних в базі. Це не завжди «грає на руку».

Основним критерієм хорошого позичальника є його поведінка в процесі отримання і погашення позики. Чим краще платник веде себе, тим більша ймовірність отримання наступного кредиту за зниженою ставкою і з більш високою сумою грошей.

Щоб не потрапити до чорного списку, потрібно уважно ознайомитися з договором, проконсультуватися з менеджером, пам'ятати про щомісячну суму погашення заборгованості та відсотків по ній, не допускати і дня прострочення платежу. Це не тільки підвищує довіру до позичальника, але й оберігає його від додаткових переплат і штрафів.

Бувають випадки, коли у клієнта є кредит, але він хоче взяти нову позику. Компанія має право відмовити, вважаючи, що позичальник планує одним кредитом перекрити інший, нарощуючи суму боргу і погіршуючи своє становище. А якщо є прострочення по заборгованості, то відмова буде однозначно.

Треба згадати і про клієнтів, які жодного разу не брали кредит, адже в їх випадку отримати гроші в борг теж складно. Слід завести свою кредитну історію, наприклад, оформити мікропозику на 5 днів на 1000 гривень, вчасно погасити і при повторному кредитуванні робити запит вже на більшу суму готівки.

Хочемо зазначити, що повністю посилатися на кредитну історію не можна, так як кожен випадок по клієнту індивідуальний і фінансова структура приймає рішення за своїми особистими суб'єктивними параметрами, в які входить дохід, вік, сімейний стан і т.д.

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?