Взяти кредит по чужому паспорту! Чим це загрожує?

Останнім часом вже не в новинку чути про афери і шахрайства, пов'язані з втратою паспорта. Особливо ця проблема відноситься до оформлення кредитів абсолютно незнайомими людьми.

Якщо Ви виявили, що паспорт пропав, то потрібно негайно звернутися в поліцію і написати заяву про загублений документ, а також узяти корінець з вказаною датою, підписом і печаткою про складений протокол в той період часу.

Найпоширенішим способом використання паспорта серед зловмисників є заміна фотографій особи. Частенько аферисти працюють не самостійно, а групою, і можуть знайти схожу зовні людину, що полегшує їх незаконні діяння.

За умови, що Ви звернулися вчасно в органи внутрішніх справ і вони, у свою чергу, повідомили по усіх інстанціях про втрату, шахраї, що бажають узяти кредит, відразу ж будуть викриті і справу передадуть в прокуратуру.

В іншому випадку можна сильно постраждати, оскільки при хорошій кредитній історії, ймовірно, видадуть кредит на велику суму, а може і не один, і навіть не в одному, а декількох фінансових структурах.

Звичайно, у Вас виникне питання, як уберегтися від таких злочинів. Відповідь проста - будьте уважні до особистих цінних речей і документів, не передавайте їх третім особам, тримайте все у своєму полі зору. Відносьтеся з обережністю і до ксерокопій, адже й вони можуть бути використані проти Вас.

CreditUP перевіряє всі дані надзвичайно ретельно, тому що взяти кредит онлайн може хто-завгодно, вказавши при цьому чиї-завгодно дані. Тому є процедура посвідчення особи і збігу паспортних даних, ІПН, зробленою онлайн фотографією, які аналізуються і підтверджують або ні особу клієнта на 100%.

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?