В якій валюті краще брати кредит

В Україні допускається кредитування в декількох валютах. Оформити і отримати кредит можна в гривнах, доларах і євро. Але в нинішніх економічних умовах потрібно врахувати безліч чинників, перш ніж вибирати грошову одиницю позики.

Процентна ставка по долару і євро нижча гривневої. Такий валютний кредит підійде клієнтові, чия заробітна плата виплачується в умовних одиницях, або ж прив'язана до курсу валюти. В цьому випадку позичальник не переживатиме про зростання долара чи євро, і, природно, заощадить на процентній ставці.

Якщо ж Ваші доходи виключно в гривні, то брати валютні кредити небезпечно і ризиковано, оскільки при постійних скачках курсів у.о. і девальвації гривни, Ви потрапите в пастку і насилу зможете розрахуватися з узятою позикою.

Але не поспішаєте з висновками та оцінками, який кредит Вам підходить краще. НБУ, проводячи політику зміцнення гривні, стимулює банки підвищувати процентні ставки за валютними кредитами.

Враховуючи чинники і стан економіки, а також Ваш особистий фінансовий стан, набагато правильніше зробити калькуляцію позики, включаючи терміни, ефективну ставку за кредитом, індекс інфляції, ризики по зміні курсів валют і інше. Краще звернутися по допомогу до фахівця або попросити Вашого менеджера зробити прорахунки.

Зараз багато фінансових структур створюють калькулятори, де, вказавши суму і термін, можна отримати дані по кредиту, як, приміром, на сайті CreditUP, що прояснює всю картину в цілому.


 

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?