У західній культурі жити в кредит вважається нормальним явищем. У будь-якому магазині, купуєте ви продукти харчування або шикарну шубу, віддадуть перевагу, щоб ви розплатилися кредитною карткою, а не готівкою.. Чому? Для власників магазинів це захист від операцій з фальшивими грошима і скорочення витрат на інкасацію, для покупця - це можливість придбати те, що потрібно в даний момент, не обмежуючи себе лімітом грошей в гаманці, зручність і страховка від ризику втратити гроші, або бути пограбованим. Звичка користуватися кредитами онлайн, кредитними картами і іпотечними кредитами прищеплюється жителю Європи або США практично з пелюшок. З цікавою пыдбыркою  країн, в яких люди найчастіше беруть кредити, ми познайомимося з вами сьогодні.

кредити

США

Кредитні картки і банківські кредити в Америці має понад 70% населення. Більш того, на одного жителя країни припадає до 5,8 карт з активним кредитним лімітом. Причин для поширеності кредитування в цій країні кілька.

По-перше, в США не прийнято просити і давати в борг. Таке прохання гарантовано зіпсує стосунки та буде вітхилено.

По-друге, відразу після закінчення школи діти залишають батьківський дім. Вони можуть жити в гуртожитку при навчальному закладі або знімати житло разом з друзями. Просити грошей у батьків теж не прийнято. Витрати на оренду житла покриваються за рахунок підробітку у вільний час і грошових коштів, отриманих за допомогою кредитів online.

По-третє, дорога освіта і поширеність, так званих, "студентських" кредитів. Станом на кінець 2016 року, сумарний студентський борг становить 1,3 трильйона дол. США, середній кредитний ліміт на одного учня  - 29 000 дол.

По-четверте, ціни на житло. Після того, як молода американська пара одружилися (і, до речі, на весілля кредит також беруть досить часто), перше, про що вони думають, це власне житло. Вартість оренди житла в Америці дорога, і часто дорівнює по сумі, або перевищує, іпотечний платіж. Тому придбати житло в кредит вигідніше, ніж орендувати. До цього етапу життя американці підходять з уже сформованою кредитною історією, без якої велику суму кредиту банк або не видасть, або видасть на дуже нелояльних умовах.

кредитные карты

Аргентина

У цій країні побудована дивовижна фінансова система. За допомогою дебетової картки мешканець країни не зможе розплатитися в інтернеті, так як вважається, що у неї низький рівень захисту. Крім того, на такі картки встановлено ліміт на видачу готівки в розмірі 100-200 дол. в день. Якщо аргентинцю потрібна 1000 дол на вихідні, то стояти в черзі біля банкомату, він може починати з понеділка. Цим пояснюється низьке поширення дебетових карт. Інша мова, кредитні. Їх можна отримати в будь-якому банку країни, або в спеціальних фінансових організаціях. По кредитній картці в більшості торгових точок є можливість розплатитися за допомогою безвідсоткового кредиту, терміном від 3 до 24 місяців. Витрати за безвідсотковий кредит закладені в одноразових комісіях, а також в тарифах на обслуговування карткового рахунку. Проте кредити беруть все. Показник інфляції в Аргентині коливається на рівні 30% в рік, тому зробити покупку зараз, а розплатитися за неї через 6 місяців, вигідно для будь-якого споживача.

Спеціальна урядова програма існує і на ринку іпотечного кредитування: поки аргентинець платить кредит, він не платить податки. Тому, навіть дуже забезпечені жителі країни, вважають за краще брати житло в кредит.

Гасло колишнього (з 2003 по 2007) президента Аргентини, який вивів культуру життя в розстрочку на новий рівень: «Якщо у людини є потреба – значить, у неї є право на її задоволення».

Швеція

Незважаючи на те, що навчання в коледжі в цій країні безкоштовне, майже 85% студентів і випускників мають кредити. Це пов'язано з тим, що молодь вважає за краще жити окремо, і залишає рідний дім раніше, ніж в будь-якій європейській країні. До 30 років тільки 2% шведських чоловіків живуть з батьками, в той час як, наприклад, в Італії цей показник знаходиться на рівні 32%. Культура раннього відділення молоді від сімейного гнізда закладена в державній політиці Швеції. При розрахунку кредитного ліміту, доходи батьків не враховуються, а молода людина розглядається як доросла, незалежний, самостійна. Брати гроші на покриття побутових витрат у родичів не прийнято, і в голову нікому не прийде. Тому всі витрати на житло, харчування, розваги доводиться оплачувати самостійно, а варто все це в Швеції дуже недешево.

Середня сума кредитних зобов'язань на одного студента коледжу в Швеції становить приблизно 124 000 шведських крон, або 14 800 дол. США. Тривалість погашення може бути розтягнута від 25 до 60 років, витрати на обслуговування кредиту складають 3,8% від середньомісячного доходу випускника.

Крім кредитування, шведські учні можуть розраховувати на субсидії, гранти від держави або приватних фондів. Отримати такий грант можна, надавши обґрунтування важливості проведення досліджень в рамках навчального процесу.

кредитование

Норвегія

У північній державі середня сума кредиту на одного жителя становить 66 000 євро, і щорічно на погашення витрат по кредиту витрачатися 10,2% від доходу. Така закредитованность пов'язана з дуже високими цінами на власне житло. 75% кредитних зобов'язань норвежця - це іпотека. Крім того, Норвегія знаходиться на 4 місці в списку 20 найдорожчих країн світу для життя. Тому, незважаючи, на високі зарплати, грошей для витрат на навчання, відпочинок або медичне лікування, часто не вистачає.

Німеччина

У цій країні кредитами починають користуватися у віці 19-20 років. Приблизно 18% молодого населення купують свою першу побутову техніку або меблів кредит. З віком кількість людей, що живуть в розстрочку і середня сума зобов'язань на одного позичальника, збільшується. Так у німця в 19 років споживчий кредит за рік дорівнює 367 євро, а у німця в віці 55-59 років - 9066 євро. Відмітна особливість німецького кредитування - високий рівень повернення заборгованості. Близько 97,8%. Позитивна кредитна історія впливає не тільки на можливість взяти кредит повторно, але і на укладення контракту на мобільний зв'язок або оренду квартири. Крім довгострокових кредитів, в Німеччині користується попитом онлайн кредитування на термін від 7 до 45 днів з лімітом кредиту від 200 до 600 євро. Це дуже зручно, коли потрібно перехопити грошей до зарплати, або оплатити непередбачені витрати, на кшталт, купити побутову техніку на розпродажі.

В Україні культура життя в кредит поки що формується. Для нашої людини здається дивним і незручним брати кредит на покупку бажаного товару, а складність отримання позики відбиває бажання звертатися в банк. В останні роки ситуація в країні змінюється в кращу сторону. Все більше українців відходять від звички відкладати життя на потім. Відбувається це завдяки розвитку сервісів online кредитів, за допомогою яких, не виходячи з дому, без довідок про доходи та поручителів можна отримати необхідну суму за 15 хвилин на будь-яку банківську карту. Скористатися такою послугою ви можете на нашому сайті, заповнивши заяву.

Живіть із задоволенням сьогодні!

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?