Як краще зберігати гроші - готівкою або на карті банку?

 

У сучасному світі все більше покупок здійснюється через оплату банківськими картами. Частенько у однієї людини є від двох карт і більше, а люди, в міру своєї обережності, перестали носити в гаманцях, сумках і кишенях великі суми готівки.

Найбільший плюс картки банку - це мінімізація ризику втрати грошей, оскільки при втраті або крадіжці карти, її можна відразу ж заблокувати, і вона захищена пін-кодом. Також, залежно від виду і умов по карті, можна накопичувати бонуси, відсотки, брати участь в програмах лояльності тощо, а всі ваші витрати зберігаються в особистому кабінеті інтернет-банкінгу і приходять смс- повідомлення на телефон.

Але в готівці теж є свої плюси, особливо якщо врахувати той факт, що не скрізь дійшла цивілізація до прогресу. Приміром, якщо Ви любите подорожувати, то без кеша у багатьох країнах просто не обійтися, оскільки слово "термінал" багатьом взагалі не знайомо. І місцеві аборигени за свої послуги і товари прийматимуть тільки готівку. Не є виключенням й багато маленьких міст і сіл нашої країни, де не можна не мати з собою паперові купюри.

Потрібно врахувати й той факт, що гроші в руках переносять безліч бактерій, адже ніхто не знає, звідки вони потрапили до вас, і яка була їх доля до Вас. Завжди слід мити руки і не торкатися до їжі після живих грошей, щоб уникнути хвороб і неприємностей. Ще одним мінусом готівкових коштів є здатність псуватися, рватися, зношуватися по терміну давності.

З картою, в цьому випадку, набагато простіше: по закінченні дати придатності, можна оновити її, перевмпустити, змінити імідж або статус. Також, якщо Вам терміново знадобляться гроші серед дня або ночі, можна фзяти кредит онлайн, і гроші миттєво перекладуть саме на карту, що зберігає Ваш час і набагато спрощує життя.


 

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?