Оформлення онлайн кредитів на будь-яку банківську карту стає для українців звичною практикою. Це дійсно прекрасна можливість отримання кредиту на карту для вирішення тимчасових фінансових труднощів. Швидко, без зайвих документів, не виходячи з будинку. При цьому дуже часто оформляючи онлайн кредит, позичальники роблять ряд помилок,які надалі можуть стати причиною серйозних фінансових проблем.

Саме тому ми вирішили розповісти про типові помилки позичальників при використанні онлайн кредитів в нашій рубриці #CreditUp#простооважном.

Типові помилки при оформленні грошової позики

1. Заповнюйте завжди заявку на онлайн кредит самостійно.

Не передавайте свої дані для оформлення заявки для отримання онлайн кредиту іншим особам,.завжди оформляйте заявку самостійно Будьте уважні при внесенні усіх необхідних даних . Оскільки при оформленні кредиту онлайн не потрібно надання довідки про працевлаштування і про заробітну плату,те позичальники часто серйозно завищують розмір заробітної плати,в надії отримати велику суму кредиту.

Цього робити не варто, оскільки для кредитора, по-перше завжди важлива чесність позичальника, по-друге у багатьох мікрофінансових організаціях є інформація про середню заробітну плату в розрізі спеціальностей в Україні.

Також важлива вірна вказівка наявності кредитних зобов'язань перед іншими кредиторами у момент оформлення він лайн кредиту. Ця інформація також перевіряється через бюро кредитних історій.

2. Недбале відношення до вивчення кредитного договору

Кредитний договір основа стосунків позичальника з мікрофінансовою компанією. У договорі прописуються усі істотні умови оформлення онлайн кредиту такі як : термін кредиту, процентна ставка кредиту, дострокове погашення кредиту, можливість пролонгації, штрафи за несвоєчасне погашення кредиту, відповідальність сторін, дії кредитора у разі непогашення кредиту.

Час проведений клієнтом на сайті показує (при оформленні онлайн кредиту можна перевірити скільки часу клієнт знаходився на сторінці "Договір позики" ), що багато клієнтів не утрудняють себе уважним читанням договору і вивченням усіх важливих умов отримання онлайн кредиту.

На сторінці "Договір позики" в середньому клієнти затримуються не більше 5 сек. Цю помилку можна назвати найпоширенішою серед клієнтів. У результаті така недбалість може істотно збільшити фінансові витрати клієнта по обслуговуванню свого боргу.

3. Отсутствие плану погашення позики

Багато клієнтів при оформленні онлайн кредиту відкладають на потім ухвалення рішення, що буде джерелом погашення позики - заробітна плата, продаж непотрібного майна або вступ додаткових джерел доходу. Часто головною проблемою в цьому питанні стає відсутність навичок у позичальника грамотного планування власного бюджету.

В результаті в день погашення кредиту такі позичальники не в змозі виконати платіж по кредиту, що призводить до нарахування штрафних відсотків по позиці і, як наслідок, збільшенні суми боргу.

Рекомендуємо завжди при оформленні позики звертати увагу на суму, яку необхідно повернути (зазвичай вказана на калькуляторі при введенні суми і терміну позики) плановий платіж не повинен перевищувати 30-35% Вашого щомісячного бюджету.

Невірні дії при виникненні проблеми з погашенням заборгованості

При виникненні проблеми з погашенням кредиту клієнти не зв'язуються з мікрофінансовою компанією, в якій був оформлений кредит і не оформляють реструктуризацію кредиту. Наприклад, в компанії CreditUP можлива пролонгація кредиту від 15 до 30 днів, яку можна оформити самостійно в особистому кабінеті. Пролонгація кредиту дозволяє уникнути підвищення ставки відсотка за кредит і збільшення загальної суми боргу. Рекомендуємо завжди використати цей інструмент управління Вашим боргом за відсутності грошей погасити повністю кредит.

Відмова від оплати кредиту

Потрапивши в скрутне становище,клієнт може прийняти рішення не погашати кредит. Можливо навіть у позичальника виникає сумнів, а чи дійсно домовленості по інтернету мають юридичну силу?

При оформленні онлайн кредиту усі взаємні зобов'язання закріплюються в електронному документі і цей договір має юридичну силу згідно із Законом "Про електронні документи і електронний документообіг" . тому відповідь - "безперечно так, договір має юридичну силу". Дії клієнта в таких випадках дуже передбачувані - поміняти або відключити номер телефону, розраховуючи,що Компанія кредитор не стане робити багато зусиль із його пошуку і ситуацію дозволиться сама собою. Це рішення призводить тільки до ускладнення стосунків між кредитором і позичальником .У таких випадках Компанія може передати кредит для стягнення в колекторну компанію,а також внести дані клієнта в так званий "чорний список " боржників у бюро кредитних історій.

Інформація про "чорний список" боржників доступна усім банкам і мікрофінансовим компаніям і до погашення боргу про нові кредити доведеться забути.

Перевірте особистий кабінет після закриття кредиту

При погашенні кредиту, можлива ситуація, коли клієнт вніс усю суму згідно з угодою, а через деякий час дізнається, що залишилася непогашена заборгованість, яка нестримно росте із-за штрафних санкцій. Самий поширені помилки:

  • клієнт здійснював погашення не через особистий кабінет, а через сторонні сервіси . При таких платежах компанія та, що здійснює переклад, може перерахувати кредиторові, меншу суму, утримавши свою комісію за переклад.
  • оплата через відділення банку. Банківський платіж йде до 3-х днів, таким чином кредитор отримає суму для погашення кредиту з триденною затримкою, і за це дні клієнтові будуть нараховані відсотки. Таким чином відправленої суми не вистачить для повного погашення позики.

Тому, рекомендуємо своїм клієнтам в першу чергу осущесвтлять погашення кредиту в особистому кабінеті з карти або через термінали наших партнерів.

Для комфорту своїх клієнтів компанія CreditUP в обов'язковому порядку повідомляє своїх клієнтів про закриття кредиту на телефон через sms і дублює повідомлення на емейл. Ви, у свою чергу. обов'язково перевірте інформацію про статус своєї позики в особистому кабінеті. Якщо перерахували гроші на погашення в повному об'ємі, а позика не закрита обов'язково передзвоните в службу підтримки і ми допоможемо Вам розібратися.

Ваш CreditUP

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?