Допомога в отриманні кредиту в Україні. Чи безпечно?

Ніхто не застрахований від виникнення ситуації, для вирішення якої потрібні гроші. Це може бути хвороба, необхідність придбати що-небудь, раптова втрата роботи. Сумно, коли роботу втрачає головний добувач коштів в сім'ї. Ще сумніше - коли на ньому числиться серйозна заборгованість перед банком. Коли кредитна історія (КІ) постраждала, а офіційний рівень доходів - низький, виправити положення може професійна допомога в отриманні кредиту.

Спеціалізовані установи або їх представники, брокери, допомагають підібрати клієнтові оптимальну пропозицію по оформленню позики. Це швидко, просто і зручно, проте є зворотна сторона: серед них існують десятки шахраїв. Вони частенько не допомагають вибрати і отримати додаткові кошти. Довірившись їм, можна повністю залишитися без грошей.

Роль і функції кредитного брокера

Це - фахівець, що є сполучною ланкою між банком і позичальником, що потребує грошей. Він дозволяє максимально спростити процедуру отримання позики. Допомагає підібрати надійну організацію, умови отримання грошей в якій відповідають вимогам клієнта. У спектр його послуг входить:

  • підготовка і подання заявки;
  • збір пакету документації;
  • укладення договору;
  • консультування на кожному етапі співпраці.

Послуги брокера допомагають і позичальникові, і банку. Останній отримує платоспроможних клієнтів і поширення власних послуг. Клієнт же отримує необхідну суму під низький відсоток, компетентну інформаційну підтримку.

Діяльність брокера здійснюється у декілька етапів:

  • збір даних про клієнта, перевірка його КІ;
  • підбір програм, відповідних для певного випадку;
  • допомога в оформленні кредиту і формуванні документації;
  • сприяння в грамотному заповненні заявки, яка зазвичай спрямовується відразу в 2 і більше фінансові організації;
  • аналіз договору, розрахунок загальних витрат, складання періодичності платежів.

Як розпізнати "чорного" брокера

Якщо представник банківської структури просить аванс - не рекомендується пересилати гроші за ще не зроблені послуги. Отримавши відмову у видачі грошей, шахрай зниже плечима, вибачиться і зникне. Засоби повертати він не стане. Часто складаються договори, згідно з якими клієнт платить не лише за допомогу в отримання кредиту з поганою кредитною історією, але і за консультації.

Про те, що перед вами "чорний" брокер, говорять також такі ознаки:

  •  фахівець пропонує "зробити" трудову книгу або ідентифікаційний код. Нагадаємо, підробка документації є кримінальною справою. Ви ризикуєте потрапити в стоп-лист банківських структур і назавжди зіпсувати кредитну історію;
  •  консультант веде онлайн-лекції, виступає з рекламою в газетах або по ТБ. У 90% випадків вебинары проводяться з метою залучення клієнтів або продажу керівництва по запуску бізнесу;
  •  стверджує, що має зв'язки в службі безпеки банків. Відмітимо, співробітники СБ жодним чином не впливають на укладення про видачу позики.

Якщо посередник пропонує "вибілити" КІ, знайте, що перед вами шахрай. Її неможливо автоматично видалити або миттєво скоректувати. Поліпшити репутацію можна лише методом відшкодування заборгованості і своєчасної оплати.

Як отримати допомогу в оформленні кредиту і не попастися на вудку шахрая

Ця галузь практично не регулюється законодавством, тому виникає все більше нечесних людей, які називають себе експертами. Вони пропонують допомогу в отриманні кредиту (Україна) навіть безробітним. Мета авантюриста - не допомогти, а отримати прибуток. Скориставшись його послугами, ви ризикуєте даремно втратити передоплату або навіть отримати відкриття кримінального виробництва за обман банку, який не здійснювали. Щоб не попастися на вудку ділка, радимо ознайомитися з ознаками "білого" брокера :

  • справжній представник банку, будь ця частка або юридична особа, має власний офіс і актуальний номер телефону (міський);
  • він числиться в офіційному реєстрі юридичних осіб. Наявність ліцензій сертифікатів - позитивна ознака;
  • діє виключно у рамках законодавства. Він не запропонує клієнтові сфальсифікувати документи, підкупити кого-небудь або узяти позику під вигаданим ім'ям;
  • не обіцяє 100% позитивне рішення. Все, що гарантується чесним брокером - реальна допомога в отриманні кредиту з поганою кредитною історією;
  • черговою перевагою буде сайт, що постійно оновлюється, поповнюється новими відгуками;
  • експерт, якому можна довіряти, завжди зможе доступно і своїми словами пояснити принцип своєї роботи. У своїй промові він не використовує складної термінології, яка плутає клієнта.

Робота кожного брокера оплачується. Проте "білі" брокери не беруть передоплату, якщо отримати кредит не вдалося. При відмові вони повертають передоплату або беруть символічну суму за консультацію.

Що робити у разі обману

Якщо ви стали все ж жертвою обманщика, втратили аванс, виявили заборгованість по кредиту, який не отримували, завжди можете розв'язати проблему у рамках закону. Важливо мати доказ того, що гроші вам не були нараховані. Договір набуває чинності саме у той момент, коли грошові кошти поступають на рахунок. Також довести те, що кредит на ваші паспортні дані був нарахований нечесним шляхом можна, здійснивши графологічну експертизу.

Якщо терміново потрібна матеріальна підтримка, не звертайтеся до сторонніх осіб з сумнівною репутацією. Важливо правильно вибирати надійних партнерів, які надають вигідні умови отримання позики, гарантують високий рівень безпеки і індивідуальний підхід до кожного клієнта.

Такий являється мікрофінансова компанія CreditUp. Нашими послугами користуються тисячі громадян по усій території України. Приєднуйтеся до нашої команди і ви!

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?