Як дізнатись про власну кредитну історію

Кредитна історія - це біографія користування кредитами, які Ви коли-небудь брали, а також дисципліни їх погашення. Усі дані знаходяться в Українському бюро кредитних історій. Воно, в свою чергу, бере інформацію від партнерів: банків, кредитних організацій і спілок, страховиків, лізингових компаній та інших небанківських фінансових структур. УБКІ є довіреною особою між кредитором і позичальником стосовно аналізу, систематизації і зберіганню зібраної інформації.

Існує декілька способів довідатися Вашу кредитну історію :

  • - пройти реєстрацію і ідентифікацію на сайті бюро кредитних історій;
  • - через додаток "кредитна історія" для Android або iOS;
  • - використовуючи термінали обслуговування Приватбанку або в privat24.

Послуга, що надається, платна і коштує 45 гривен. Але, потрібно відмітити, що згідно із законом України, кожен громадянин має право упізнати свою кредитну історію безкоштовно один раз в рік.

Окрім джерел, де вказується рейтинг, Вам обов'язково потрібно представити наступні документи: вказати ПІБ, ІПН, всі паспортні дані, додати фото з паспорта на першій сторінці в розгорнутому виді. Авторизація особи займе близько доби, а після завершення процедури Ви будете повідомлені через Смс-повідомлення.

Щоб отримати безкоштовну інформацію, треба відправити лист до УБКІ із заявкою про надання звіту, копіями ІПН та всіх сторінок паспорта, особисто поставивши підпис і дату.

Що робити, якщо Ваша кредитна історія незадовільна.

Після отримання звіту, буває так, що Ваш статус по кредитах бажає бути кращим і вірогідність отримання наступного кредиту мінімальна.

Не варто негайно засмучуватися. Кожна людина має право підняти свій кредитний рейтинг. Для цього варто погасити раніше оформлені грошові позики в найкоротші терміни. Також узяти декілька мікрокредитів і швидше їх погасити, щоб показати дисципліну фінансової поведінки.

Не забувайте: чим краще погашаєте заборгованість по грошових кредитах, тим більш охоче і активніше кредитуватимуть, і тим більше покращиться кредитна історія.


 

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?