Існує міф, що наявність кредитної заборгованості здатна негативно позначитися на стані здоров'я позичальника. Для того, щоб розібратися наскільки це відповідає реальності, ми звернулися за консультацією до психологів і представникам охорони здоров'я, і ​​ось що дізнались.

кредиты и здоровье

Сумна статистика

Дивно, але перше на чому готові економити українці - це на здоров'я. Згідно з результатами всеукраїнського опитування, в 2016 році 39% населення не відвідали лікаря через нестачу грошей. 57% українців мали труднощі з пошуком коштів на оплату необхідного медичного обстеження або лікування. У друзів і родичів не займеш, а брати кредит в банку справа клопітка.

Рекомендовані регулярні обстеження у лікарів-стоматологів, терапевтів, маммологов і інших фахівців пропускають практично 100% громадян. Навіщо витрачати гроші, якщо нічого не болить? Про те, щоб купити необхідні вітаміни, витратити гроші на абонемент в спортзал або басейн, організувати правильне дієтичне харчування не йдеться взагалі. Грошей немає.

В результаті такого недбалого ставлення до свого організму, виникають серйозні ускладнення у простих захворювань, а легке нездужання перетворюється в хронічну хворобу.

Фінансові труднощі та здоров'я

Занепокоєння про неоплачені комунальні борги, думки про те, як дотягнути до зарплати, страхи, пов'язані з відсутністю грошової подушки безпеки, часто призводять до порушення фізичного і психологічного здоров'я.

Хвилювання про гроші може негативно вплинути на тривалість сну, звички в їжі, загальну якість життя, і привести до депресії. Як наслідок, психологічний стан дуже швидко позначається на фізіологічному: слабкість, головний біль, проблеми з травленням, виникнення психосоматичних хвороб і загострення хронічних захворювань.

Крім того, тривога здатна викликати зниження уваги, погіршення концентрації і пам'яті, погану працездатність. Менше і гірше працюєш, менше отримуєш, більше тривожишься. Замкнуте коло.

финансовые трудности

Як уникнути проблем

Перше, що потрібно пам'ятати: на здоров'ї економити не можна! Причому саме на здоров'ї, а не на хворобах. Для підтримки гарного самопочуття, дотримуйтесь загальних рекомендацій медиків:

  • ∗ щодня гуляйте на свіжому повітрі, хоча б 30 хвилин в день;
  • ∗ пийте багато води;
  • ∗ намагайтесь спати 6-8 годин на добу, незважаючи на дедлайни на роботі;
  • ∗ їжте більше сезонних овочів, фруктів і зелені;
  • ∗ забезпечуйте організму посильні фізичні навантаження;
  • ∗ мінімізуйте шкідливі звички;
  • ∗ навчайтесь технікам розслаблення і боротьби з тривогою;
  • ∗ обов'язково робіть регулярні медичні обстеження;
  • ∗ звертайтеся до лікаря при серйозних симптомах нездужання.

Якщо ви погано почуваєтеся сьогодні, не відкладайте медичну допомогу «до зарплати». Оформляйте за 15 хвилин кредит на сайті CreditUP, а при повторному зверненні - 8 секунд і гроші в вас на картці, та йдіть до лікаря або в аптеку! Якщо в фітнес-центрі пропонують купити абонемент на рік з неймовірною знижкою, не лякайтеся, що відразу потрібно заплатити суму, якої немає. З Кредитап ви можете дозволити собі подбати про своє гарне самопочуття!

кредитная помощь

Усвідомлення, що в будь-який момент 365 днів в році і 24 години на добу вам доступна фінансова допомога без збору документів, тривалих перевірок та пошуку поручителів, багаторазово знижує рівень фінансової тривожності. Пам'ятайте, кредит на будь-які потреби доступний вам завжди!

Більш того, з сервісами онлайн кредитування можна не тільки брати в позику, а й заробляти. Наприклад, програма «Приведи друга!» дозволяє отримувати додатковий дохід до 5000 гривень на місяць. Заробляйте і вирушайте з сім'єю у відпустку! Повноцінний відпочинок у моря - це відновлення сил і енергії, поліпшення імунітету і настрою.

Як бачите, кредити онлайн не тільки допомагають вирішувати тимчасові фінансові труднощі, а й благотворно впливають на фізичне самопочуття.

Бережіть себе і будьте здорові!

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?