Фінансова грамотність при оформленні кредиту

 

Як показує практика, велика частина населення країни не має уявлення, як правильно і фінансово грамотно взяти кредит. Тому компанія CreditUP пропонує детальніше розглянути всі аспекти перед тим, як оформляти позику.

Передусім, Ви повинні розуміти свою платоспроможність, враховувати всі ризики і непередбачені обставини, щоб не опинитися в скрутному становищі, коли не в силах не тільки погасити кредит, а й ускладнити своє власне фінансове становище.

Наступне, що варто врахувати - це резервні засоби. У Вас мають бути які-небудь гроші в запасі. Тоді постає питання, навіщо ж брати кредит? Тому що бувають різні життєві випадки, приміром, нестабільність курсів валют, коли Ви намагаєтеся зберігати гроші в іноземних купюрах або у Вас є депозит у банку, а саме сьогодні буквально на день-два знадобилася позика, яка вирішить усі ваші питання.

Далі, вивчіть усі нюанси і різновиди кредитування. Визначте, який вид кредиту Вам підходить, прорахуйте точні ставки і врахуйте всі комісії.

Сума і термін кредиту також відіграють важливу роль. Ви чітко повинні розуміти, що Ваші доходи зможуть покрити щомісячні платежі в призначений період часу, і вони не ускладнять буденний спосіб життя.

Будьте розсудливі, якщо є можливість застрахувати себе, скористайтеся такою можливістю, оскільки іноді через хвороби, травми, втрату робочого місця тощо виникають прострочення по кредитах, а страхування забезпечить Вам поблажливість і вірогідність зменшення ставки або ж кредитні канікули.


 

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?