Доступний відпочинок в 2018 році

Відпочинок - час, необхідне кожному з нас на відновлення фізичних сил, а в деяких випадках навіть душевної рівноваги. Це вільний від роботи і іншого повсякденного зайняття період, під час якого отримуєш масу позитивних емоцій і вражень. Досить просто змінити звичну обстановку і дозволити собі робити те, на що раніше ніколи не наважувався, або побувати там, де ще не був.

Момент для відпустки вибрати можна будь-який, але самою довгожданою для більшості людей є літня пора, хоч і вважається вона найбільш дорогою. Але це, правда лише для тих, хто не знає, як на відпочинку можна заощадити, не завдавши збитку якості, і які місця для цього варто вибирати.

Доступний відпочинок на морі

Місць для проведення літньої відпустки на узбережжі теплого моря в Україні більш ніж достатньо. І якщо раніше це був Крим, то в 2018 році, як і у минулому, більшість жителів країни віддають перевагу Одесі, Херсону і Запоріжжю.

Чорне море

Населені пункти Херсонської, Миколаївської і Одеської областей, де розташовані десятки великих і дрібних курортних зон, мають прямий вихід до вод Чорного моря. Традиційними місцями для проведення відпустки тут вважаються:

  • Коблево, Очаків, Рибаківка - Миколаївська область; 
  • Затока, Чорноморськ (Іллічівськ), Грибовка - Одеська область;
  • Блакитне, Залізний порт, Скадовск - Херсонська область.

Роблячи вибір, необхідно враховувати:

  1.  Бюджет. Так, якщо він обмежений, то не варто зупинятися на популярних курортах. Бюджетний відпочинок, доступний кожному, - це Сергіївка, Миколаївка, Курортне, Приморське, Харлы і так далі. Житла це теж стосується. У курортних селищах далеко від самих міст воно буде набагато дешевше. Організувати захоплююче проведення часу можна, оселившись в приватному секторі, пансіонаті, готелі, санаторії.
  2.  Інфраструктура. Тим, хто вважає за краще постійно бути в русі, відвідувати дискотеки, кафе, бари, ресторани, зупинятися далеко від обласних центрів не рекомендується. Одеса, де є присутніми не лише пляжні розваги, але і є можливість замовити будь-яку екскурсію, познайомитися ближче з культурою міста, а ввечері поринути в його незабутнє нічне життя - ідеальний варіант для таких туристів. У селищах же відпочинок розрахований на сім'ї з дітьми, людей, що шукають спокій і заспокоєння, бажаючи розслабитися і побути чимдалі від шуму, метушні, міської атмосфери.
  3.  Екологічні умови. Попри те, що за чистотою пляжів і водної території навкруги на будь-якому курорті намагаються постійно стежити, зробити це якісно виходить не скрізь і не завжди. Природно, де більше людей - там більше і сміття. Тому, вибираючи місце, щоб добре відпочити, варто враховувати і цей важливий факт.

У будь-якому разі чорноморське узбережжя - це завжди м'який клімат, красивий пейзаж, чиста вода і пляж. А велика різноманітність курортів дозволяє підібрати кожному оптимальний варіант відпочинку. Кращий і при цьому доступніший відпочинок на морі - це нескладно, якщо заздалегідь все спланувати.

Азовське море

Для сімейного проведення часу з дітьми кращого місця, ніж український Азов, просто не можна було знайти раніше і 2018 рік не виключення.

Мілководе море прогрівається вже в травні і залишається таким практично до кінця жовтня. Широкі піщані пляжі з пологим входом у воду підходять навіть для тих людей, які не уміють плавати або просто з якихось причин боятися води.

Азовське море - це Запорізька область і Херсонська з їх курортами в Кириловці, Бердянську, Генічеську, на Арабатській стрілці, а також Донецька -Мелекино, Урзуф, Маріуполь, які унаслідок трохи напруженої ситуації в регіоні останнім часом користуються не такою популярністю.

Практично усі курорти Азова знаходяться далеко від міської метушні і шуму. Інфраструктура не така розвинена, як на чорноморському узбережжі, але магазини, аптеки, нечисленні клуби все ж є. Різне по ціновій категорії житло - все залежить від зручностей і комфорту в номері, дозволяє кожному підібрати прийнятний для нього варіант. При цьому і приватні будинки, і пансіонати, санаторії, готелі розташовані поблизу моря.

Ідеальні умови для відпочинку, оздоровлення і лікування створюються лиманами з муловим брудом, солоними озерами і близько розташованими до курортних зон степами.

Літній відпочинок в Карпатах

Українські гори у будь-яку пору року зустрічають своїх гостей привітно і ласкаво, але влітку цей мальовничий край стає особливо казковим. Чисте гірське повітря, свіжість зелених лісів, захоплюючий дихання вид зі схилів, прохолода блакитних річок і озер з обіцянкою відмінного улову - усе це притягає туристів, зазиваючи відвідати неперевершені Карпати. І що з кожним днем бажають познайомитися з чарівним краєм стає все більше і більше.

Інфраструктура таких курортів - Драгобрат, Воловець, Славске, Буковель, Трускавець - розвивається безупинно. За якість обслуговування можна взагалі не турбуватися - все на вищому рівні. Зупинитися можна як в приватному дерев'яному будинку, повністю облаштованому, так і в готелі з комфортабельними одномісними, двомісними номерами, люксами. Ціни настільки прийнятні, що жоден курорт країни з ними в цій категорії порівнятися не зможе. При цьому дешевий відпочинок в Карпатах є ще і неймовірно корисним. Сюди приїжджають лікуватися не лише люди з України, але і інших країн світу.

Відпочити в горах буде цікаво і історикам (замки, самобутні міста і села, древня національна культура не зможуть залишити їх байдужими), і любителям природи, і прибічникам активного відпочинку.

У Карпатах, здається, що природа радіє життю, а ви разом з нею.

Як видно, незабутній і при цьому дешевий відпочинок в Україні організувати зовсім неважко. Головне, знайти час і можливість, визначитися з бажаннями і вибрати напрям. І якщо куди поїхати і коли вирішити можете тільки ви, то, як це зробити знає і завжди готова допомогти компанія CreditUp - ваш надійний партнер у будь-кому несподівано возникнувшем фінансовому питанні.

Робота є завжди, а ось відпочивати треба уміти. Почніть планувати відпустку вже сьогодні, і незабаром маса позитивних емоцій не покидатиме вас увесь рік, що залишився, надихаючи на нові перемоги.

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?