При плануванні поїздки в сусіднє місто або в далеку європейську столицю завжди гостро стоїть одне питання: що взяти з собою. Який одяг брати, а який ні? Чи потрібна парасолька або можна обійтися дощовиком? Купити карту міста заздалегідь або витратитися за місцем на багатосторінковий путівник з яскравими картинками? Взяти в дорогу книжку в м'якій обкладинці або накачати пару сотень романів в електронну книгу? І як вмістити це все в ручну поклажу, якщо хочеться заощадити гроші на платі за багаж?

безвиз

Залежно від досвіду і потреб, мандрівники вибирають один з двох варіантів:

  • ∗ Взяти з собою все. Раптом стане в нагоді!
  • ∗ Взяти з собою тільки гроші і паспорт. Все, що знадобиться, можна придбати на місці.

Обидва варіанти мають право на життя. І в одному і в другому випадку є свої переваги і недоліки.

Якщо завантажити в чемодан половину шафи, аптечку, косметичку і вміст холодильника, то пересування по маршруту навряд чи принесе задоволення. Замість того щоб відчувати себе безтурботним туристом, перед яким відкриті всі дороги, через деякий час можна відчути себе в'ючних віслюком, якому хочеться тільки одного - посидіти. А краще полежати.

Якщо ж взяти з собою речей по мінімуму, то потрібно бути готовим до непередбачених витрат. Як на зло, в самий невідповідний момент може виникнути потреба то в змінній футболці, то в нових кросівках, то в баночці з кремом для обличчя. Це не проблема, якщо ви взяли з собою достатню суму грошей і готові до того, що європейські ціни дещо вищі, ніж українські. Навіть на ідентичні товари з Китаю.

Зібравши багаж, друге питання, яке стоїть перед туристом: скільки потрібно взяти грошей з собою. Планові витрати на подорож залежать від рівня життя в країні, в яку відправляється мандрівник, від особистих фінансових можливостей і від умов планованої поїздки. Одна справа, якщо це поїздка до мами, яка вже кілька років працює в Португалії або до друзів в Чехію - поселять, нагодують, вигуляють і обігріють. Інша справа, якщо за все доведеться платити самому і ні на чию допомогу розраховувати не доводиться.

Кожна країна ЄС має рекомендовані вимоги до наявності мінімальної суми на день проживання. В межах Євросоюзу ця сума може суттєво відрізнятися. Для того, щоб перетнути кордон з Угорщиною туристу необхідно мати 3 євро на кожен день перебування в країні. А ось якщо хочеться пожити тиждень в Італії, то варто запастися 1887 євро, або 269,6 євро на добу. Це не означає, що на меншу суму ви не зможете вижити в Римі. Це просто той мінімум, при якому влада країни буде спокійна, що вам буде комфортно, і ви не будете намагатись заробити під час відпочинку. До речі, безвізовий режим не передбачає можливості працювати в ЄС. Це стосується як постійної, так і сезонної роботи. Дозволено тільки працювати в волонтерських організаціях - без зарплати, але з правом отримання харчування і проживання.

Спеціально для наших читачів, ми підготували зведену карту із зазначенням мінімальної добової суми в гривнях (перерахунок за курсом 1 євро = 30 гривень) в різних країнах Європи:

Саме з розрахунку цього мінімуму на добу, на кордоні можуть перевірити фінансовий стан туриста. Підтвердженням можуть бути:

  • ∗ Готівка. Сума понад 10 000 євро підлягає декларуванню
  • ∗ Банківські картки та виписки з рахунку, або чеки з банкомату на день виїзду з України. Прикордонник може звернутися на гарячу лінію банківської установи, щоб перевірити інформацію. Однак, за відгуками українських мандрівників, які встигли скористатися безвізом, часто прикордонники навіть не ставлять питання про наявність грошових коштів.
  • ∗ Фінансові гарантії від запрошуючої сторони, якщо власних коштів туриста недостатньо.

Незважаючи на те, що медичне страхування при безвізі не обов'язкове, краще, все ж таки, витратити невелику суму на страховку, і відчувати себе впевнено під час поїздки. Медичні послуги в Європі більш ніж дорогі.

онлайн кредит

І пам'ятайте, у разі будь-якого форс-мажору, будь то чудова шубка в Греції або пивний фестиваль в Чехії, на який у вас не було заздалегідь відкладено грошей, ви можете скористатися допомогою CreditUP. Все, що вам для цього потрібно - це паспорт, банківська картка і доступ до Інтернету. У будь-який час доби, за 15 хвилин ви зможете отримати суму, якої бракує, і продовжити спокійно насолоджуватися відпочинком!

Захоплюючих вам подорожей!

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?