Безвідсотковий кредит: міф або реальність

Безвідсотковий кредит багатьом здається парадоксальним і чимось нереальним. Багато користувачів ставлять питання: чи "є сенс банку давати позику без відсотків, в чому ж полягає його вигода"? Вони шукають каверзи і відмовляються від дійсно вигідних пропозицій, а іноді - уникають реальних "підводних каменів". Щоб не стати жертвою маркетингу і обману, рекомендуємо детально ознайомитися з особливостями нульового кредитування.

Чи можна взяти безвідсотковий кредит і не переплатити

Ні для кого не секрет що, основна мета банку - отримання доходу з різних фінансових операцій. Незважаючи на це деякі структури готові видавати позику під мінімальний відсоток. Проте більшість ховає приховані відсотки, і тоді без витрат не обійтися. Не поодинокі випадки, коли вони обходяться дещо дорожче, ніж кредит під невелику процентну ставку.

  •  Знімається велика комісія за зняття готівки, плата за виробництво пластикової картки, оформлення обов'язкового страхування і так далі. Частенько ці витрати стають причиною відчутного подорожчання позики.

  •  Якщо в точці реалізації електроніки і побутової техніки пропонують взяти безвідсотковий кредит, велика вірогідність того, що товар продається за спочатку завищеною ціною. Тобто користувач на перший погляд не переплачує, проте сума переплати вже включена у вартість.
  •  Деякі пропозиції зробити велику покупку в кредит або на виплат під 0% відповідають дійсності. Але, як правило, вони поширюються на товар, який не має попиту.
  •  Бувають і виключення, які торкаються діяльності мікрофінансових організацій (МФО). Вони пропонують нульову позику у рамках акцій, які носять тимчасовий характер.

Щоб отримати позику на розумних умовах, фінансові експерти рекомендують уважно вивчати текст договору. Важливо приділити особливу увагу пунктам про додаткові комісії і виплати. Слід підрахувати орієнтовну суму витрат, згаданих в тексті договору, і зіставити її зі своїми фінансовими можливостями.

Не слід квапитися і оформляти кредит в першому банку, що попався. Порівняйте декілька фінансових установ, шануйте відгуки в інтернеті. І не соромтеся ставити питання представникам займодателя, будь це онлайн-підтримка або співробітник у відділенні банківської установи. Вони зобов'язані надавати консультації з усіх питань, що цікавлять, і роз'яснювати професійні терміни, приведені в договорі.

Практика кредитування без переплат в інших країнах

Практика кредитования без переплат в других странах

У Європі і Азії прибігати до послуг кредитних організацій - цілком нормально. Мільйони жителів Старого світу беруть позику на побутову техніку, подорожі і дрібні покупки, при цьому живуть на порядок краще за українців. Це обумовлено низькою процентною ставкою. Розглянемо п'ятірку країн, в яких цей показник є найменшим.

На графіці представлена середня фіксована ставка %

Насправді, жителям нашої країни доступні вигідніші пропозиції оформлення грошей без відчутних переплат, якщо скористатися послугами МФО. Ця схема позаимствована з ісламського банкінгу. У ісламському суспільстві на законодавчому рівні заборонено стягувати відсоток. Це пояснюється мусульманськими поняттями про соціальну справедливість і рівність. Так заохочується прибуток, але використання відсотка для її накопичення строго засуджується, адже подібна діяльність не призводить до поліпшення добробуту суспільства. Таким чином, видається тільки безвідсотковий кредит наличными. Проте в українській системі нарахування нульових мікрокредитів існують деякі відмінності.

 

Мусульманська система кредитування

Пропозиції від українських МФО

Встановлюється пільговий період погашення (термін, упродовж якого ставка не стягується)

Ставка не змінюється упродовж усього терміну користування кредитом

Передбачена невисока плата за випуск карти і її річне обслуговування

Оформлення окремої карти не потрібно, кошти зараховуються на вже існуючу (будь-якого банку)

Пільговий період призначений тільки для оплати в певних торгових мережах

Витрачати засоби можна на будь-які цілі без яких-небудь обмежень

Доступний кредит по-українськи

Ринок мікрофінансування сьогодні переживає серйозні зміни. Впроваджуються сучасні розробки, автоматизується онлайн-система і прискорюються усі процеси. Згодом повнолітні громадяни можуть брати безвідсотковий кредит (Україна). Його видають мікрофінансові компанії, які є гідною альтернативою стандартним банкам. У цьому є зацікавленість як позичальників, так і самих МФО :

  •  формуються довірчі взаємовідносини між онлайн-платформою і позичальником;

  •  інформація про вигідне кредитування швидко поширюється і робить мікрофінансову компанію популярною;
  •  збільшується число клієнтів, які користуються онлайн-сервісом;
  •  оцінивши зручність і надійність системи, багато хто з них звертається до неї повторно.

Компаній, де взяти безвідсотковий кредит можна швидко і дешево в Україні налічується не так багато. CreditUp - одна з тих, яка допомагає вирішити свої матеріальні труднощі без матеріальних втрат надалі. Вона часто пропонує своїм клієнтам перший кредит під 0%. Отримати його може кожен: студент, пенсіонер, безробітний, і навіть позичальник з негативною кредитною історією. Для цього не знадобиться витрачати час і збирати документи: усі операції здійснюються в режимі онлайн за лічені хвилини.

Хоча переважно така можливість поширюється тільки на першу позику, надалі клієнта чекають не менш привабливі програми, бонуси і акції. Скористайтеся послугами CreditUp, і нехай скрутне матеріальне становище більше не стане бар'єром на шляху до реалізації ваших цілей!

Похожие статьи

© CreditUP 2016
comodo
?Як отримати кредит?